اگر شخصی وجه نقد خود را به اشخاص نیازمند تحویل داده و در مقابل 6 ماه دیگر وجه نقد را به اضافه ما به التفاوت مبلغ خرید مواد اولیه به صورت چک تحویل بگیرد چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر شخصی شغلی داشته باشد که برای مواد اولیه حساب نقد و مدت دار به کار می برد،حال اگر وجه نقد خود را به اشخاص نیازمند تحویل داده و در مقابل 6 ماه دیگر وجه نقد را به اضافه ما به التفاوت مبلغ خرید مواد اولیه به صورت چک تحویل بگیرد چه حکمی دارد؟ آیا نزول حساب می شود؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال ربا محسوب شده و جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

تنها در صورتی جایز است که جنسی از طرف مقابل به صورت مدت دار بخرد و وجه نقد به او بپردازد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اینگونه معامله ربا محسوب می گردد و حرام است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر وجه نقد را به عنوان قرض به اشخاص نیازمند می دهد، اضافه بر آن نمی تواند دریافت کند. این عمل ربا و حرام است.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.