آیا جایز است کسی در مراسم تعزیه خوانی در مسجد، در نقش امام معصوم (ع) ایفای نقش نماید؟
پرسش
آیا جایز است کسی در مراسم تعزیه خوانی در مسجد، در نقش امام معصوم (ع) ایفای نقش نماید؟
پاسخ اجمالی

اگر مشتمل بر دروغ نبوده و موجب بی احترامی به امام معصوم (ع) نباشد اشکالی ندارد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر مشتمل بر دروغ و وَهْن مذهب نباشد و هتک حرمت هم محسوب نشود، اشکال ندارد لکن بهتر است به جاى آن مجالس وعظ و خطابه برپا شود و شرکت در آن فى نفسه اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر امر خلاف شرعى در آن نباشد (مانند روایات دروغ، و استعمال آلات لهو، و پوشیدن لباس زنان توسط مردان و مانند آن،) و موجب هتک مقدّسات نشود، اشکالى ندارد.

اما چنانچه این کار در مواقعی موجب مزاحمت برای نمازگزاران در مسجد باشد باید پرهیز گردد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اصل تعزیه چنانچه مشتمل بر اکاذیب و آلات حرام نباشد فی نفسه مانعی ندارد ولی انجام این امور در مسجد باید منافات با وضع مسجد نداشته باشد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر رعایت احترام امام (ع) شود و هتک نباشد، اشکالی ندارد.

لینک به سایت استفتائات

[1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.