آیا استفاده از لباسی که به صورت قاچاق وارد شده است، مانعی دارد؟
پرسش
لباسی از فروشنده‌ای خریدم که خود فروشنده می‌گوید لباس را به صورت قاچاقی وارد کرده است، آیا استفاده از آن مانعی دارد؟
پاسخ اجمالی

هر چند فروشنده به علت نقض قوانین معصیت کرده، ولی خرید و فروش مزبور صحیح است و در حال حاضر استفاده از لباس اشکالی ندارد، اما این کار را تکرار نکنید و از چنین افرادی خرید نکنید.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در حال حاضر استفاده از آن اشکالی ندارد اما این کار را تکرار نکنید و از چنین افرادی خرید نکنید.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

هر چند فروشنده به علت نقض قوانین معصیت کرده است ولی بیع مزبور صحیح است.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

استفاده از آن مانعی ندارد.

حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر استفاده از این لباس منع قانونی نداشته باشد، استفاده از آن اشکال شرعی ندارد. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.