آیا نظر دادن نامحرم درباره چهره زن حرام است؟
پرسش
آیا نظر دادن نامحرم درباره چهره زن حرام است؟
پاسخ اجمالی
چنانچه این عمل، مستلزم نگاه حرام به نامحرم یا غیبت از وی بوده و یا خوف وقوع مفسده در آن باشد، اشکال دارد، و گرنه مانعی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که مفسده نداشته باشد و غیبت محسوب نشود، اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه مشتمل بر حرام باشد یا خوف وقوع مفسده در آن باشد اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه نظر دادن همراه با نگاه به اجنبیه باشد یا مفسده‌ای برای زن مسلمان داشته باشد جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.