چهار روزی که در سال، به فضیلت روزه، مشهورند کدامند؟
پرسش
چهار روزی که در تمام سال به فضیلت روزه، ممتاز هستند کدامند؟
پاسخ اجمالی
آنچه در سؤال مذکور آمده است، حدیثی است از امام صادق و امام باقر (ع)، که مضمون آن چنین است:
در طول سال، چهار روز است که در فضیلت روزه، امتیاز ویژه‌ای دارند:
1. روز هفدهم ربیع الاول؛ که ولادت پیامبر اکرم (ص) است.
2. روز بیست و هفتم ماه رجب؛ که پیامبر اکرم (ص) در آن روز به پیامبری مبعوث شدند.
3. روز بیست و پنجم ذى القعده؛ که روز دحو الارض است.
4. روز هجدهم ذى الحجه؛ که عید غدیر است و روزی است که پیامبر اکرم (ص)، حضرت علی(ع) را به امامت نصب کردند.[1]

[1]. (قَدْ وَرَدَ الْخَبَرُ عَنِ الصَّادِقِینَ ع‏ بِفَضْلِ صِیَامِ أَرْبَعَةِ أَیَّامٍ‏ فِی السَّنَةِ إِلَى أَنْ قَالَ یَوْمُ السَّابِعَ عَشَرَ مِنْ رَبِیعٍ الْأَوَّلِ- وَ هُوَ الْیَوْمُ الَّذِی وُلِدَ فِیهِ رَسُولُ اللَّهِ ص فَمَنْ صَامَهُ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صِیَامَ سِتِّینَ سَنَةً وَ یَوْمُ السَّابِعِ وَ الْعِشْرِینَ مِنْ رَجَبٍ‏ وَ هُوَ الْیَوْمُ الَّذِی بُعِثَ فِیهِ رَسُولُ اللَّهِ ص- وَ مَنْ صَامَهُ کَانَ صِیَامُهُ کَفَّارَةَ سِتِّینَ شَهْراً وَ یَوْمُ الْخَامِسِ وَ الْعِشْرِینَ مِنْ ذِی‏ الْقَعْدَةِ (فِیهِ دُحِیَتِ الْأَرْضُ) وَ یَوْمُ الْغَدِیرِ- فِیهِ نَصَبَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ع إِمَاماً)؛ شیخ مفید، محمد بن محمد، المقنعة،  باب 34، ص 370، کنگره جهانى هزاره شیخ مفید، قم، اول، 1413 ق؛ شیخ حر عاملى، محمد بن حسن، تفصیل وسائل الشیعة إلى تحصیل مسائل الشریعة، ج‏10، ص 456، ح 13836، مؤسسة آل الیت، قم، اول، 1409 ق.