زبان هر ملتی نشان از فرهنگ و تعالی رشد یک جامعه دارد، چطور زبان عربی با چنین فصاحتی در قبایل بیابان نشین به وجود آمده است؟
پرسش
زبان هر ملتی نشان از فرهنگ و تعالی رشد آن دارد چطور زبان عربی با چنین فصاحتی در قبایل بیابان نشین به وجود آمده است؟
پاسخ اجمالی
۱. این طور نیست، گروه یا ملتی اگر دارای چند امتیاز از امتیازات فرهنگی و یا اجتماعی بودند، حتماً دارای امتیازات دیگر هم باشند.
2. هیچ ملتی را بی‌فرهنگ نمی‌توان گفت، بلکه فرهنگ‌ها متفاوت است. در آن زمان، زبان عربی تنها غنای ساختاری در گرامر و بلاغت داشته و لزوما غنای محتوایی نداشته است و قرآن به آن غنای محتوایی می‌دهد.
3. زبان، شعر، فصاحت و بلاغت پیش از آن‌که آموختنی باشد یک قریحه و ذوقی است که فطرتاً در برخی از افراد و یا گروه‌ها نهاده شده است.
4. زبان به تنهایی دلیلی بر تمدن قوم یا ملتی نیست؛ علاوه بر آن، مشخص نیست هر نظام متمدن و پیشرفته‌ای زبان بهتری داشته باشد. شاید ملتی از تمدن صنعتی بالاتری برخوردار باشند، اما از لحاظ ادبیات زبانی پایین‌ تر باشند.