کد سایت fa5469 کد بایگانی 5308 نمایه سیر مطالعاتی در جهت تقویت پایه های فکری و برنامه ریزی
طبقه بندی موضوعی دستور العمل ها
اصطلاحات فکر ، تفکّر
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
برای تقویت پایه های فکری خود و منسجم نمودن مطالعات خویش چه برنامه ریزی نیاز است؟
پرسش
پایه های فکری ناقصی دارم. مطالعات منسجمی نداشته ام. چه بخوانم؟ چه کلاسی بروم؟ ...؟ برای برنامه ریزی تابستان نیاز به مشورت دارم.
پاسخ اجمالی

در جواب شما مطالبی قابل تذکر است و آن؛ شناخت استعدادها و توانایی، داشتن اراده قوی برای رهایی از سردرگمی، داشتن اعتماد به نفس و پذیرفتن واقعیات از جمله مسائلی است که برای رشد و تعالی انسان بسیار با اهمیت است.

این که بیان می دارید پایه های فکری ناقصی دارید و یا مطالعات منسجمی تا کنون نداشته اید، همگی بیانگر این واقعیت است که خواهان رشد و تعالی خویش هستید. نیاز شدید شما به کسب علم و معرفت و دریافت برنامه ای منسجم قابل تقدیر است.

اما در ارتباط با برنامه ای مناسب و منسجم برای کارهای روزمره خود، توجه شما را به گفتار ارزنده مولای متقیان حضرت علی (ع) جلب می رکنیم: "لِلْمُؤْمِنِ ثَلَاثُ سَاعَاتٍ فَسَاعَةٌ ینَاجِی فِیهَا رَبَّهُ وَ سَاعَةٌ یرُمُّ مَعَاشَهُ وَ سَاعَةٌ یخَلِّی بَینَ نَفْسِهِ وَ بَینَ لَذَّتِهَا فِیمَا یحِلُّ وَ یجْمُلُ وَ لَیسَ لِلْعَاقِلِ أَنْ یکُونَ شَاخِصاً إِلَّا فِی ثَلَاثٍ مَرَمَّةٍ لِمَعَاشٍ أَوْ خُطْوَةٍ فِی مَعَادٍ أَوْ لَذَّةٍ فِی غَیرِ مُحَرَّمٍ". [1] ؛ مؤمن سه ساعت دارد: ساعتی که در آن با پروردگارش راز و نیاز می نماید و ساعتی که در آن معاش خود را اصلاح می کند و ساعتی که بین خویش و بین لذتی که حلال و نیکو است، آزاد گذارد.

پاسخ شما در نمایه های زیر موجود است:

1. نمایه: سیر مطالعاتی در زمینه های مختلف علوم قرآنی، سؤال شماره 3905 (سایت: 4186).

2. نمایه: مطالعات دینی و شناختی نو از اسلام، سؤال شماره 3002 (سایت: 3250).

3. نمایه: شرایط و دعای مطالعه، سؤال شماره 763 (سایت: 808).

4. نمایه: راه های تقویت اراده، سؤال شماره 525 (سایت: 572).

5. نمایه: اسامی کتابهای اخلاقی، سؤال شماره 3017 (سایت: 3707).

6. نمایه: کتاب های شهید دستغیب، سؤال شماره 888 (سایت: 976).

7. نمایه: کتاب های دعا و اعمال روزانه، سؤال شماره 4261 (سایت: 4602).

[1] . نهج‏البلاغة، خ 390، ص 545.