به کدام یک از اقساط وام خمس تعلق می گیرد؟
پرسش
با سلام خدمت شما لطفا بفرمایید که برای اقساط وامها خمس تعلق می گیرد و اگر چنین است راهنمایی فرمایید نحوه محاسبه خمس برای اقساط وام هایی که از بانک برداشت می شود.
پاسخ اجمالی

از آنجا که وام نوعی قرض و بدهکاری است به مبلغی که انسان وام گرفته است حتی اگر عین آن پول موجود باشد تا مادامی که اقساط آن را پرداخت نکرده است، خمس تعلق نمی گیرد. به اقساطی که تا پایان سال خمسی پرداخت شود در صورتی خمس تعلق می گیرد که پول آن موجود باشد. به عنوان مثال شخصی که ده میلیون تومان وام گرفته و ماهیانه دویست هزار تومان از اقساط آن را می پردازد اگر تا سر سال خمسی خود ده قسط پرداخت کرده باشد و مبلغ وام را خرج نکرده (بلکه در جایی پس انداز کرده یا به کسی قرض داده است) فقط به همین دو میلیون تومان (ده قسط پرداخت شده) خمس تعلق می گیرد.اما اگر این مبلغ را خرج کرده باشد به آن هیچ خمسی تعلق نمی گیرد. برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمائید:

1- نمایه: خمس پس انداز، سؤال 696 (سایت: 744) .

2- نمایه: خمس وام سپرده در بانک و سود آن،سؤال 3074 (سایت: 3311) .