حکم شرعی عکس‌های منسوب به پیامبر(ص) و امامان(ع) چیست؟
پرسش
عکس هایی منسوب به ائمه معصومین (ع) چاپ و منتشر می شود، نصب آنها در حسینیه ها و هیأت های عزاداری چگونه است؟
پاسخ اجمالی

آنچه در ذیل آمده است پاسخ مراجع عظام تقلید است:

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

این کار فی نفسه از نظر شرعی اشکال ندارد، به شرط این که مشتمل بر اموری که از نظر عرف اهانت و بی‌احترامی محسوب می شود، نبوده و با شأن این بزرگواران منافات نداشته باشد.[1]

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره):

به طور کلٌی ترک نصب آنها مناسب تر با شئون آن بزرگواران است.

حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره):

مانعی ندارد، هر چه انتساب آنها به معصومین علهیم السلام اعتباری ندارد.

حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره):

خالی از اشکال نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

این عکس ها اصالت ندارد ولی چون منتسب به آن حضرات است، نباید مورد بی احترامی قرار گیرد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

اگر مشتمل بر هتک نباشد اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی تبریزی (ره):

اگر مقصود این است که تذکر و یادآوری آن بزرگواران باشد مانعی ندارد، ولی اگر معتقد باشد که این عکس های واقعی ائمه علیهم اسلام است، این عقیده صحیح نیست و خطاست.[2]

[1] اجوبة الاستفتائات، ج 2، ص 38.

[2]. کتاب مسائل جدید، ج 4، ص 105 و 106.