اگر زنی با دریافت مبلغی اجیر شود که طی یک ماه، روزی یک جزء قرآن را بخواند، اما خواندن یکی از سوره‌های سجده‌دار به دوره عادت ماهیانه او افتاده است، قرارداد او چه حکمی خواهد داشت؟
پرسش
اگر زنی برای قرائت قرآن در یک ماه (هر روز، یک جزء) اجیر شود و خواندن سوره‌های سجده‌دار به دوره عادت ماهیانه بیفتد، حکم آن چیست؟
پاسخ اجمالی
تعهد و اجرت گرفتن برای قرائت قرآن، نمی‌تواند مجوّزی برای خواندن سوره‌های سجده‌دار توسط زن حائض شود.
پس در فرض سؤال، حق گرفتن اجرت، بابت خواندن این سوره‌ها در دوره عادت ماهیانه را ندارد، مگر اینکه از صاحب وجه اجازه گرفته تا این سوره‌ها را بعد از پاکی و گذشت دوره عادت بخواند.
البته برخی از مراجع تقلید، نسبت به جنب و حائض، صرفاً خواندن آیات سجده‌دار را حرام دانسته‌اند، نه کل سوره را؛ جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 45099 (چیزهایی که بر جنب حرام است)، در همین سایت مراجعه نمایید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اجاره نسبت به خواندن آیه سجده باطل مى‌شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مجاز به خواندن نیست باید صبر کند مگر آنکه با مراجعه به صاحب وجه و اذن از او خواندن آیه‌های مخصوص را به بعد از پاکی محوّل و باقی قرآن را بخواند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
آیات سجده دار را قرائت نکند و بعد از پاکی قرائت کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
خواندن سوره‌هایی که سجده واجب دارد بر زن حائض حرام است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.