حضرت عباس(ع) چه شکل و شمایلی داشتند؟
پرسش
لطفاً مشخصات ظاهری حضرت عباس(ع) را دقیق ذکر کنید.
پاسخ اجمالی
مشخصات دقیق جسمی هیچ‌کدام از امامان(ع) و اصحابشان را نمی‌توان از کتاب‌های تاریخی به دست آورد؛ لذا بسیاری از آنچه را که امروزه در باره شکل و شمایل آن بزرگواران گفته می‌شود، سند معتبری ندارد.
در عین حال در مورد حضرت عباس(ع) در برخی گزارش‌ها آمده است که وی مردی زیبا، تنومند و آراسته بود، و هر گاه بر اسب تناوری سوار می‌شد پاهایش به زمین می‌رسید، و به او ماه بنی‌هاشم می‌گفتند: «و کان العبّاس رجلا جسیما وسیما جمیلا، و کان یرکب الفرس المطهّم‏ و رجلاه تخطّان الأرض، و کان یقال له قمر بنی‏ هاشم‏».[1]

[1]. حسینی موسوی، محمد، تسلیة المُجالس و زینة المَجالس (مقتل الحسین ع)، محقق، مصحح، حسون، کریم فارس، ج 2، ص 329، قم، مؤسسة المعارف الإسلامیة، چاپ اول، 1418ق.