آیا دیدن تصاویر و فیلم‌های کشتن و سربریدن انسان‌ها گناه است؟
پرسش
در مورد CD که بین مردم پخش شده که شیعیان و هر کس دیگر را سر می برند، آیا دیدن این گونه سی دی ها گناه دارد؟
پاسخ اجمالی

دیدن این گونه تصاویر و فیلمها بر اساس حکم اولی اشکالی ندارد، اما دیدن و ترویج اینگونه تصاویر می‌تواند  بر اساس حکم ثانوی محل اشکال باشد؛ زیرا:

1. باعث جریحه‌دار شدن دل‌های مردم خواهد شد.

2. باعث رعب و وحشت در بین مردم و بگونه ای تأیید اینگونه رفتارها می گردد.

3. در اثر ترویج این کار، قبح و زشتی آنان از بین رفته و به یک مسئله‌ی عادی تبدیل می‌گردد در حالی که در اسلام از ریختن خون انسان‌های بی‌گناه، شدیداً نهی شده است.

4. به تفرقه میان مردم  و درگیری‌های قومی و فرقه‌ای کمک خواهد کرد.

پاسخ دفاتر مراجع:

حضرت آیة الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

صرف دیدن فى نفسه اشکال ندارد.‏

حضرت آیة الله العظمی فاضل لنکرانی(ره):

بهتر است از نگاه کردن به این گونه تصاویر خودداری شود.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

با توجه به اینکه این گونه سی دی ها سبب اختلاف بیشتر می شود باید از آن اجتناب کرد.