آیا قبل از غسل جنابت، باید چربی کرم بهداشتی از روی بدن برطرف شود؟
پرسش
اگر از عطر یا کرم بهداشتی استفاده کرده باشم و بو، یا چربی آن عطر یا کرم بهداشتی بر روی بدنم باقی مانده باشد، آیا قبل از غسل جنابت باید حتما به نحوی این بو، یا چربی را برطرف کرد؟
پاسخ اجمالی

در غسل لازم است که موانع رسیدن آب به بدن، برطرف شود.‏[1]

مراجع عظام در این باره می‌گویند: "چیزى را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند و اگر پیش از آن‌که یقین کند برطرف شده، غسل نماید، غسل او باطل است".[2]

در نتیجه، اگر چربی کرم بهداشتی به حدی باشد که مانع رسیدن آب به پوست بدن شود، باید قبل از وضو یا غسل برطرف شود، اما اگر چربی به حدی نباشد که مانع رسیدن آب به پوست بدن شود، برطرف کردن آن لازم نیست.

و از آنچه بیان شد، حکم عطر نیز دانسته می‌شود.

[1]. «مبطلات وضو و غسل»، 3867؛ «غسل و شک در رسیدن آب»، 3496؛ «کیفیت انجام غسل ترتیبی»، 1963؛ «مانع بودن کاشت ناخن برای غسل و وضو»، 3083.

[2]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 222، م 377.