آیا زن می تواند یک دست و یک پای شوهرش را به عنوان مهریه قرار دهد؟
پرسش
آیا زن می تواند یک دست و یک پای شوهرش را به عنوان مهریه قرار دهد؟
پاسخ اجمالی

مهریه دارای شرایطی است که از جمله آنها؛ حلال بودن، و مالیت داشتن (عرفا و شرعا) است. پس اگر چیزی حلال نباشد و برای شخص مسلمان مالیت نداشته باشد (مانند خوک و شراب یا مانند یک دانه گندم)، نمی تواند مهر باشد.[1]

[1] مغنیه، محمد جواد، فقه الإمام الصادق علیه السلام، ج‏5، ص 267، انصاریان،قم،1421؛ اصفهانی، ابوالحسن،وسیلة النجاة (مع حواشی الإمام)، ص 747 ، بی تا، بی جا،؛ عاملی، محمد بن مکی(شهید اول)،غایة المراد فی شرح نکت الإرشاد، ج‏3، ص 113،دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم،1414.