کد سایت fa9146 کد بایگانی 9162 نمایه معذور بودن از گذاشتن کف دست بر زمین در سجده
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|دو سجده
خلاصه پرسش
در صورت معذور بودن از گذاشتن کف دست بر زمین در سجده واجب چه باید کرد؟
پرسش
آیا در نماز حتماً باید کف هر دو دست در زمین قرار گیرد چون من مچ دستم ورم کرده نمی توانم خم کنم و به خاطر همین در نماز کف دستم را در زمین نمی توانم قرار دهم آیا مشکلی ایجاد می کند؟
پاسخ اجمالی

انسان باید در سجده کف دست خود را بر زمین بگذارد ولى در حال ناچارى پشت دست هم مانعى ندارد و اگر پشت دست ممکن نباشد، باید مچ دست را بگذارد و چنانچه آن را هم نتواند باید تا آرنج هر جا که مى‏تواند بر زمین بگذارد و اگر آن هم ممکن نیست، گذاشتن بازو کافى است‏.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 576.