اگر از بین بردن موهای بدن باعث احساسی در انسان شود چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر با زدن موی بدن یعنی موی پاها و موی سینه احساسی به آدم دست دهد، اگر باز موها را بزند اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

به جز صورت که تراشیدن موهای آن ( محاسن،ریش) بنابر احتیاط واجب حرام است، [1] از بین بردن موهای سایر قسمت های بدن نه تنها اشکال ندارد، بلکه مستحب است. [2] از بین بردن موهای زاید بدن مثل موهای زاید اندام و زیر بغل مسئله ای بهداشتی است و از نظر اسلام مستحب است و در روایات زیادی به آن سفارش شده است، [3] اما واجب نیست. [4]

در صورتی که با زدن موی قسمت پا یا قسمت هایی از بدن؛ مثل سینه یا ... به حرام می افتید و یا برای سلامتی شما ضرر داشته باشد، از زدن آنها خودداری کنید؛ زیرا هر کاری که مقدمه برای کار حرامی باشد و یا موجب ضرر شدید و جبران ناپذیر به بدن شود حرام است.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 835 ، م 40 ، تراشیدن ریش و ماشین کردن آن اگر مثل تراشیدن باشد (در حال اختیار) بنابر احتیاط واجب، حرام است.

[2] الحسینی الجرجانی، السید الامیر ابوالفتح، تفسیر شاهی، ج ‏1، ص 93، نقل از نرم افزار جامع فقه اهل بیت، نوره کردن (داروی نظافت گذاشتن) تمام بدن سنت است در هر پانزده روز یا هر چهل روز...".

[3] الکافی، ج ‏6، ص 505 ؛ تحریر الأحکام الشرعیة على مذهب الإمامیة، ج‏1، ص 8 به بعد.

[4] برگرفته از سؤال 2967 (سایت: 3199).