ضرب‌المثل نمک‌گیر شدن و حرمت نان و نمک به چه معنا است؟
پرسش
نمک‌گیر شدن و حرمت نان و نمک به چه معنا است؟
پاسخ اجمالی

ضرب المثل نمک‌گیر شدن و یا حرمت نان و نمک، چیزی نیست که مستقیما در روایات وجود داشته باشد؛ اما از آن‌جا که نان و نمک از ارزان‌ترین غذاها بوده است،[1] و از سویی بر اساس گزارش‌ها معصومان(ع) نیز از این غذا به عنوان غذای ساده‌ای استفاده می‌کردند، شاید این ضرب المثل‌ها به معنای آن باشد که مهمان حتی با استفاده از ارزان‌ترین غذاها به نحوی مدیون میزبان خواهد شد، و این مطلب در اسلام مورد پذیرش است.

[1]. «غذای امام علی(ع)»، 76182؛ «نخوردن گوشت در سیره امام علی(ع)»، 101448.