کسی که در نماز جمعه شرکت نکرده، آیا نمازی را که در منزل می‌خواند باید پس از تمام‌ شدن نماز جمعه اقامه کند؟
پرسش
آیا کسی که در نماز جمعه نتوانست شرکت کند و در خانه بود، بهتر است نماز ظهر روز جمعه را حدوداً نیم ساعت بعد از وقت شرعی آن به جا آورد؟
پاسخ اجمالی
نظر مراجع تقلید در این‌باره مختلف است؛ عده‌ای[1] تأخیر انداختن نماز را لازم نمی‌دانند. برخی[2] آن‌را بنابر احتیاط، مستحب شمرده و برخی[3] می‌گویند، بنابر احتیاط واجب، تا پایان وقت نماز جمعه، نماز ظهر و عصر به صورت جماعت یا فرادا ترک شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[4]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض مذکور در ظهر روز جمعه صبر کردن و تأخیر انداختن نماز ظهر لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
لازم نیست تأخیر بیندازد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
احتیاط آن است که تا پایان وقت نماز جمعه، نماز ظهر و عصر به صورت جماعت یا فرادی ترک شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
احتیاط مذکور لازم نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
به احتیاط  مستحب، تا پایان وقت نماز جمعه، نماز ظهر و عصر به صورت جماعت یا فرادی ترک شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام خامنه‌ای، صافی گلپایگانی و نوری همدانی.
[2]. آیت الله هادوی تهرانی.
[3]. آیت الله مکارم شیرازی.
[4]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.