کد سایت fa97256 کد بایگانی 113618 نمایه وضو برای نمازهای مستحبی در استحاضه قلیله و متوسطه
طبقه بندی موضوعی استحاضه
خلاصه پرسش
آیا شخص مستحاضه برای خواندن نمازهای مستحبی، باید برای هر نماز یک وضو بگیرد؟
پرسش
سلام خسته نباشد...در استحاضه قلیله یا متوسطه باید برای هر نماز یه وضو گرفت حالا برای یه نماز مستحبی 8 رکعتی باید چگونه عمل کرد؟ یعنی چهار تا وضو بگیریم؟؟ چون دو رکعت دو رکعت و پشت سر هم هم خونده میشه یه وضو کفایت می‌کنه؟
پاسخ اجمالی

در صورتی که خون خارج نشده باشد، می‌تواند بدون وضوی جدید، نمازهای متعددی بخواند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[i]

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

اگر در اثناء نوافل یا بین آن خون نبیند با همان وضو می‌تواند نافله بعدی را بخواند اما اگر خون ببیند باید به احکام استحاضه عمل کند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در فرض سؤال مادامی‌که وضو باطل نشده است و یا خون خارج نشده است، می‌توان نوافل را هم با همان وضو خواند.

 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

مستحاضۀ قلیله یا متوسطه برای هر نماز باید یک وضو بگیرد و در این حکم فرقی بین نماز واجب یا مستحب نیست؛ البته در استحاضۀ متوسطه یک غسل قبل از نماز صبح نیز باید انجام دهد.

لینک به سایت استفتائات

[i]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.