حکم رهوم چیست؟ آیا حلال است یا حرام؟
پرسش
حکم رهوم چیست؟ آیا حلال است یا حرام؟زیرا شنیدم که رهوم ((Rhum یک مایه است و دارای الکل که خوردن آن حرام است. آنچه که مرا به زحمت میاندازد این است که حالا به شکل پودر در آمده و مرکب از چند ترکیبات شده است که می توان کیک را طولانی تر نگاه می دارد. لطفاً در این مورد توضیح دهید. با تشکر فراوان.
پاسخ اجمالی

خوردن و نوشیدن هر مست کننده ای حرام است. [1] اگر یقین دارید که رهوم دارای الکل بوده و مست کننده می باشد،استفاده از آن به هر نحو (مایع یا پودر) حرام است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. درصورتی که یقین به وجود الکل در رهوم یا هر چیز دیگری، ندارید، خوردن آن حلال است.

2. تحقیق در این زمینه که آیا الکل در چیزی وجود دارد یا نه؟ واجب نیست، ولی اگر از طریق معتبر این امر ثابت شود، خوردن آن چیز حرام است.

[1] برای اطلاع بیشتر به سؤال 5271 (سایت: 5667) (ملاک نجاست الکل و شراب از نگاه شیعه) در همین سایت مراجعه کنید.