اگر قبل از دوران قاعدگی خونی دیده شود که با احتساب ایام قاعده گی ده روز شده باشد،حکمش چیست؟
پرسش
با سلام مدت دو سال است که چند روز قبل از پریود شدن لکه بینی دارم به پزشک هم مراجعه کردم ولی فایده ای نداشته با این حساب قاعده گی هفت روزه به ده روزه تبدیل شده و آن سه روز اول از نظر انجام دادن فرائض دینی برایم مشکل ساز شده شما بگویید تکلیف من در آن سه روز چیست و چگونه باید نماز بخوانم؟ با تشکر
پاسخ اجمالی

نظر شما را به این مسئله از توضیح المسائل جلب می کنیم:

زنى که عادت وقتیه و عددیه دارد اگر چند روز پیش از عادت و همه روزهاى عادت و چند روز بعد از عادت خون ببیند و روى هم از ده روز بیشتر نشود، همه حیض است.[1]

همچنین زنى که عادت وقتیه و عددیه دارد، اگر مقدارى از روزهاى عادت را با چند روز پیش از عادت خون ببیند و روى هم از ده روز بیشتر نشود همه حیض است.[2]

البته برخی از مراجع مانند آیات عظام خویی، تبریزی، صافی گلپایگانی، در خونی که قبل یا بعد از مدت حیض دیده می شود، شرط کرده اند که این خون صفات خون حیض را داشته باشد. ولی دیگر مراجع چنین شرطی را ندارند.[3]

بنابراین با توجه به فتاوای مراجع محترم تقلید باید وظیفه خود را مشخص کنید.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 274، مسئله 481.

[2] همان، ص 275،مسئله 482.

[3] مانندحضرات آیات امام خمینی و مکارم شیرازی.