اگر زن و مردی به علت عذری مجاز به گرفتن روزه نباشند می توانند آمیزش کنند؟
پرسش
با سلام اگر زن و مردی به علت بیماری یا مسافرت مجاز به گرفتن روزه نباشند می توانند در طول روز از یک دیگر لذت ببرند (جماع ، تفخیذ ، ...) یا باید خود را مانند روزه دار نشان دهند و این عمل مانند تظاهر به روزه خواری است؟
پاسخ اجمالی

آمیزش، یکی از مبطلات روزه می باشد که انجام آن در روزهای رمضان، برای زن و شوهری که به دلیل عذری روزه نیستند، اشکالی نخواهد داشت. و چون این عمل در ملأ عام انجام نمی شود تظاهر به روزه خواری نیز نخواهد بود.

البته گفتنی است، مسافر و کسى که از روزه گرفتن عذر دارد، مکروه است در روز ماه رمضان جماع نماید و در خوردن و آشامیدن کاملًا خود را سیر کند.[1]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 955، م 1724.