آیا می شود با خانمی ازدواج موقت کرد و بعداز جدایی با دختر او ازدواج کرد؟
پرسش
سلام،خسته نباشید، آیا می شود با خانمی ازدواج موقت کرد و بعداز جدایی با دختر او ازدواج کرد؟
پاسخ اجمالی

طبق نظر مراجع عظام تقلید، پس از عمل زناشویی و دخول بین زن و شوهر، دختر زن، که به آن (ربیبه) گفته می شود، بر شوهر آن زن حرام ابدی می شود؛[1] یعنی مرد پس از جدایی از آن زن هم، با دختر وی محرم است و نمی تواند با او ازدواج کند. البته اگر نسبت به زن دخولی صورت نگرفته باشد، ازدواج با دختر او پس از فوت زن یا جدایی از وی مانعی ندارد.[2] و در این حکم فرقی بین ازدواج دائم و موقت (صیغه) نمی باشد.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. ر.ک: تبریزى، جواد بن على، استفتاءات جدید (تبریزى)، ج‌1، ص 336 ، قم ، اول، ه‍ ق.

[2]. ر.ک: گلپایگانى، لطف الله صافى، جامع الأحکام (صافى)، ج‌2، ص 46، انتشارات حضرت معصومه سلام الله علیها، قم ، چهارم، 1417 ه‍ ق.

خمینى، سید روح اللّٰه موسوى، نجاة العباد (امام خمینى)، ص 369، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى، تهران ، اول، 1422 ه‍ ق.