آیا استفاده از فیس بوک به منظور نشر معارف اسلامی جایز است؟
پرسش
امروزه فیس بوک و ... در نشر معارف اسلامی و انقلابی ما نقش فراوان دارد خصوصا در بیداری اسلامی. از طرفی هم این سایت ها در ایران فیلتر و به تعبیر دقیقتر استفاده از آن تخلف از قانون است. آیا مسلط بودن به زبان های خارجی و سوابق فعال انقلابی مثل عضویت بسیج و یا طلبه بودن می تواند مجوز استفاده باشد؟ (نظر به اینکه یکی از ابزارهای صدور انقلاب همین ابزار می تواند باشد.)
پاسخ اجمالی

به لحاظ شرعی استفاده از اینترنت به ویژه در جهت تبلیغ اسلام جایز است مگر اینکه مفسده ای در این کار باشد و یا این که خلاف قانون شمرده شود.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

به‌طور کلی [استفاده از سایتهای اینترنتی] اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهورى اسلامی باشد، جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه خلاف مقررات باشد و مفسده ای داشته باشد جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بطور کلی افرادی که از مسائل عقیدتی صحیح اطلاعات کافی دارند باید از همه ابزار موجود در رفع شبهات القاء شده در جامعه را تلاش بکنند که این از مصادیق امر به معروف ونهی از منکر است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

استفاده مشروع از اینترنت به ویژه در جهت تبلیغ اسلام و مکتب اهل البیت (ع) جایز است مگر این که خلاف قوانین باشد.

لینک به سایت استفتائات

[1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.