آیا اگر کسی وصیتی کند که من نپذیرم و بگویم نمی‌توانم انجام دهم، دیگر آن وصیت بر عهده من نمی‌باشد؟
پرسش
آیا اگر کسی وصیتی کند که من نپذیرم و بگویم نمی‌توانم انجام دهم، دیگر آن وصیت بر عهده من نمی‌باشد؟
پاسخ اجمالی

اگر شما در زمان زنده بودن وصیت کننده، وصیت او را قبول نکنید و رد نمایید و خبر رد کردن شما به او رسیده باشد، چیزی بر عهده شما نبوده و انجام مورد وصیت بر شما واجب و لازم نیست.[1]

[1]. بهجت، محمد تقى، جامع المسائل، ج 3، ص 490، دفتر معظم‌له‌، قم، چاپ دوم، 1426 ق؛ میرزاى قمّى، ابو القاسم، جامع الشتات فی أجوبة السؤالات،‌ مصحح: رضوى، مرتضى، ج 4، ص 232، مؤسسه کیهان‌، تهران، چاپ اول، 1413 ق؛ شیخ انصاری، مرتضى‌، صیغ العقود و الإیقاعات، مصحح: استرآبادى، ملا محمد یوسف، ص 136، مجمع اندیشه اسلامى‌، قم، چاپ اول، 1421 ق.