اگر پدر، پسری نداشت آن موقع نماز و روزه قضای والدین برعهده چه کسی است؟
پرسش
اگر پدر، پسری نداشت آن موقع نماز و روزه قضای والدین برعهده چه کسی است؟
پاسخ اجمالی

اگر پدر نسبت به نماز یا روزه خود وصیتى کرده است، باید طبق وصیت (از ثلث مال او) عمل شود ولى اگر وصیت نکرده است بر پسر بزرگتر واجب است که نماز و روزه قضاى پدر را بگیرد. اگر پسر بزرگتر انجام نداد [ یا اصلا پسری نداشته باشد] سایر فرزندان مى‌توانند نمازهاى پدر خود را قضا کنند و یا از پول خود براى او اجیر بگیرند و این کار ثواب زیادى دارد ولى بر آنها واجب نیست.[1]

[1]. ر.ک: فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج‌2، ص 169، انتشارات امیر قلم، قم، یازدهم، بی تا.