آیا خرید و فروش سیگار اشکالی دارد؟
پرسش
آیا خرید و فروش سیگار اشکالی دارد؟
پاسخ اجمالی

با توجه به اختلاف فتاوای فقها در اصل استعمال دخانیات و سیگار، طبیعتا نظر مراجع محترم درباره خرید و فروش آن نیز متفاوت است. بر این اساس، برخی از آنان[1] خرید و فروش سیگار را در صورتی که مخالف مقررات نباشد جایز دانسته و گروهی از آنان[2] چنین خرید و فروشی را مطلقا جایز نمی دانند.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [3]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اینگونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه مى‌باشد و اگر منع قانونى درمیان نباشد، مانعى ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

فی نفسه اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

جایز نیست.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

احتیاط واجب اجتناب از خرید و فروش است.       لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام: خامنه ای و سیستانی.

[2]. آیات عظام: مکارم شیرازی و هادوی تهرانی.

[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.