همسر من علاقه زیادی به آرایش کردن دارد، این‌کار چه حکمی دارد؟ اگر جایز نیست وظیفه من چیست؟
پرسش
من متأهلم و همسرم علاقه و اصرار زیادی بر آرایش کردن دارد. بعد از گذشت چند سال از زندگی مشترکمان نتوانسته‌ام او را راضی به ترک این عمل کنم و در نهایت با هم قرار گذاشتیم که در حد کم (منظور از حد کم یعنی مقداری که واقعاً کم است و تقریبا به 0 نزدیک است شاید کمتر از 10%) آرایش کند. 1. آرایش کردن از نظر اسلام چه حکمی دارد؟ 2. مرد می‌تواند به هر طریقی جلوی آرایش کردن زن را بگیرد؟
پاسخ اجمالی

. آرایش کردن بانوان به خودی خود ممنوع نیست، ولی نشان دادن آن به نامحرم، حرام است. پس اگر همسر شما آرایش می‌کند باید آن‌را از نامحرم بپوشاند، مگر این‌که آرایش بسیار خفیف باشد و منشأ مفسده‌ای نگردد.
2. اگر همسر شما از آرایش‌هایی که مفسده انگیز است استفاده می‌کند با زبان خوش و لحن ملایم ایشان را امر به معروف و نهی از منکر نمایید، امید است مؤثر واقع شود و در غیر این‌صورت گناهی بر عهده شما نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):
1و 2. فى‌ نفسه مانعى ندارد ولى اگر عرفاً زینت محسوب شود و یا باعث جلب توجه نامحرم گردد، باید از نگاه نامحرم پوشانده شود و در این صورت اگر زن مراعات ننماید، وظیفه مرد ـ با وجود شرایط امر به معروف و نهى از منکر ـ امر و نهی زبانی است و غیر از آن وظیفه‌ای ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
در صورت آرایش کردن زن، به هر مقدار، باید آن را از دید نامحرم بپوشاند.[2]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
بطور کلی آرایش زن برای شوهرش مانعی ندارد ولی در معرض نگاه نامحرم باید پوشانده شود و به نظر اینجانب بنابر احتیاط واجب زن باید وجه و کفین خود را ولو بدون آرایش از نامحرم بپوشاند و انشاالله با زبان خوش و محترمانه، ایشان هم  پذیرای احکام شرع مقدس خواهند بود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
1. آرایش گردی صورت و دست‌ها تا مچ در صورتی که بسیار خفیف باشد و منشأ مفسده‌ای نگردد اشکالی ندارد، ولی از آرایش‌های تند یا مفسده انگیز باید پرهیز کرد.
2. اگر از آرایش‌هایی که مفسده انگیز است استفاده می‌کند با زبان خوش و لحن ملایم ایشان را امر به معروف و نهی از منکر نمایید امید است، مؤثر واقع شود و در غیر این‌صورت گناهی بر عهده شما نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
ارایش زن تنها برای شوهرش جائز است ودر صورتیکه در معرض دید نا محرم قرار بگیرد حرام است و شوهر می تواند از خروج همسر از منزل ممانعت کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی(دامت برکاته):
آرایش کردن بانوان فی حد نفسه ممنوع نیست ولی نشان دادن آن به افراد غیر محرم حرام است. پس اگر همسر شما آرایش می کند باید آن را از نامحرم بپوشاند مگر این که آرایش محسوس نباشد.   لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست؛