آیا منی نجس است و چیز های دیگر را نیز نجس می کند؟
پرسش
آیا آبی که از مرد به واسطه نزدیکی خارج می شود نجس است؟ اگر بر روی چیزی بریزد آن چیز نجس می شود؟
پاسخ اجمالی

اگر در موقع عشق بازی و نزدیکی با همسر آبی از انسان خارج شود ممکن است یکی از این سه آب باشد :

1- مَذى، آبى که گاهى بعد از ملاعبه و بازى کردن از انسان خارج مى‏شود و پاک است.

2- وَذى ، آبى که گاهى بعد از منى بیرون مى‏آید و پاک است.[1]

3- منى ،آبی است که در موقع عشق بازی و نزدیکی با همسر با شهوت و جستن از انسان خارج می شود و بعد از بیرون آمدن آن، بدن سست می شود.[2]

منی انسان و هر حیوانى[3] که خون جهنده دارد، نجس است.[4] و در صورتی که رطوبت آن به جایی سرایت کند آن را نیز نجس مى‏کند.[5]

نتیجه آنکه منی نجس است و با هر چیزی که برخورد کند، آن را نجس می کند.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 63، مسأله ۳۴۶.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 63.

[3] (خوئى، تبریزى، زنجانى:) منى انسان و هر حیوانى...

[4] (مکارم:) خواه حرام گوشت باشد یا حلال گوشت؛ و احتیاط واجب آن است که از منى حیوانى که خون جهنده ندارد، نیز اجتناب شود. (سیستانى:) مسئله منى مرد و هر حیوان مذکّر حرام گوشتى که خون جهنده دارد نجس است و رطوبتى که از زن با شهوت خارج مى‏شود و موجب جنابت اوست، به تفصیلى که در مسأله [346] ذکر خواهد شد، در حکم منى است و بنا بر احتیاط واجب باید از منى حیوان مذکّر حلال گوشتى که خون جهنده دارد اجتناب شود. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 69،مسأله 87.

[5] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 141.