من در خارج راننده تاکسی هستم. گاهی کسانی سوار تاکسی می‌شوند که شراب خورده یا مقصدشان رفتن به خانه‌ فساد است که اگر اینها را سوار نکنیم ممکن است کارمان از دست برود. با این حال کار کردن با تاکسی در آن کشورها جائز است؟
پرسش
با سلام؛ من در خارج زندگی می‌کنم و راننده تاکسی هستم. اکثر اوقات در تاکسی کسانی سوار می‌شوند که شراب خورده و مست هستند. ما اگر اینها را سوار نکنیم اینها با شرکت تماس می‌گیرند و شکایت می‌کنند که این کار شاید سبب شود کار من از دست برود. یا در شبهای تعطیلی کسانی سوار تاکسی می‌شوند که مقصد شان رفتن به خانه‌ فساد است. ما که تحت شرکت کار می‌کنیم اجازه نداریم به آنها جواب رد بدهیم. یا کسانی هستند که وقتی سوار تاکسی می‌شوند شیشه‌های شراب در دست دارن که به ما می‌گویند برای حمل و نقل شیشه‌ها به آنها کمک کنیم. اگر نکنیم شاید بر علیه ما شکایات کنند.. با این حال کار کردن با تاکسی در آن کشورها جائز است یا نه؟ لطفاً راهنمایی فرمایید.
پاسخ اجمالی
در مواردى که کمک کردن به انجام گناه صادق باشد (مانند حمل شراب)، باید از آن اجتناب کرد. و ظاهراً بردن مسافر به محل‌های مختلف این حکم را نداشته و اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در مواردى که مى‌دانید براى حرام اقدام مى‌نمایند، پرهیز نمایید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در موارد ضرورت اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
کار با تاکسی در موارد سؤال مانعی ندارد. بلی، اجاره ماشین جهت حمل خمر جایز نیست و مطلب مذکور در سؤال مجوز نمی‌شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مادامی‌که اعانۀ بر گناه بر آن صادق نباشد مانعی ندارد و در هر صورت شغل مذکور توصیه نمی شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
کار شما اشکالی ندارد، ولی از حمل شراب اجتناب کنید.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.