نظر حضرت آیت الله العظمی بهجت در باره حق کپی رایت سی دی چیست؟
پرسش
به نظر آیت الله بهجت آیا کپی سی دی هایی که تولید داخل هستند و هیچ گونه اطلاعاتی مبنی بر اینکه کپی آن ها غیر مجاز می باشد ندارند جایز است؟ تولید خارج چه طور؟
پاسخ اجمالی

حضرت آیت ا...العظمی بهجت، در این زمینه می فرماید: بنا بر احتیاط واجب (تولید سی دی) برای تولید کنندگان آنها حق ایجاد می کند و تکثیر (کپی) آنها بدون اجازه بنا بر احتیاط واجب جایز نیست .

البته تمام مراجع در صورتی که در ضمن معامله نرم افزار، فروشنده (تولید کننده اصلی) عدم تکثیر و کپی آن را شرط کند یا عقد را مبتنی به آن قرار دهد تکثیر آن را غیر مجاز می دانند و همچنین می فرمایند: اگر برای منع تکثیر نرم افزار، قانونی وجود داشته باشد باید رعایت شود[1].

برای آگاهی بیشتر رجوع کنید به نمایه: خرید نرم افزار رایتی، سؤال 1410 (سایت: ).

[1] برگرفته شده از پرسشها و پاسخهای دانشجویی – رساله دانشجویی، ص 321.