اگر کسی با پولی که مخلوط به حرام بوده است، گوشی موبایل بخرد و در نماز آن گوشی را با خود همراه داشته باشد چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر کسی با پولی که مخلوط به حرام بوده است، گوشی موبایل بخرد - با این فرض که مقدار حلال و حرام مخلوط به هم مشخص نبوده و تعدادی از صاحبان حق را می‌شناسد- آیا می‌تواند در نماز آن گوشی را با خود همراه داشت؟
پاسخ اجمالی
هر چند عمل مذکور تصرف در مال غیر بوده و حرام است، اما ضرری به صحت نماز نمی‌زند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مورد مذکور ضرری به صحت نماز نمی‌زند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نماز اشکال ندارد، ولی مرتکب گناه شده است. و در مورد مال مخلوط به حرام، هرگاه مال حلال با حرام مخلوط شود و مقدار حرام را نداند، ولی صاحبش را بشناسد، باید یکدیگر را راضی کنند و چنانچه صاحب مال راضی نشود در صورتی که بداند مقدار معینی قطعاً مال اوست (مثلاً یک چهارم مال) و در بیشتر از آن شک داشته باشد باید مقداری را که یقین دارد به او بدهد و مقدار بیشتر را که احتمال می‌دهد مال اوست با او نصف کند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
موجب بطلان نماز نمی‌شود هر چند این تصرف در مال غیر حرام است. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.