آیا خوابیدن، به قصد اینکه که احتلام صورت پذیرد، اشکال دارد؟
پرسش
آیا خوابیدن، به قصد اینکه که موجب احتلام شود (مثل خوابیدن روی شکم-پوشیدن لباس خیلی تنگ و . . .) اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی
در پاسخ به این پرسش دو نکته را باید در نظر داشت:
1. عملی که شخص به قصد خروج منی انجام می‌دهد، چنانچه موجب خروج منی گردد، استمنا و حرام است و اگر به خروج منی منتهی نگردد، گرچه خودارضایی محسوب نمی‌شود، اما فقها انجام آن را جایز نمی‌دانند.[1]
2. آنچه در سؤال بالا آمده است، به طور معمول امکان ندارد، مگر زمانی که مقدمات حرامی (مانند دیدن تصاویر یا خواندن مطالب شهوت انگیز) قبل از آن فراهم گردد، لذا اکثر مراجع می‌گویند باید از این عمل اجتناب شود. البته برخی از فقها[2] اشکالی در اصل این عمل نمی‌دانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
آری باید چنین کاری انجام ندهد و اگر در حال روزه چنین کند روزه را بگیرد و سپس قضا کند و کفاره بجا آورد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حسب فرض سؤال اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مادامی که استمنا صورت نگیرد و تنها قصد احتلام باشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه در خواب و بدون اختیار جنب شود چیزی بر او نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
از این امور اجتناب شود.  لینک به سایت استفتائات

[2]. آیت الله سیستانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.