کد سایت fa32994 کد بایگانی 40017 نمایه صحت نماز جماعت و ریای برخی از نمازگزاران
طبقه بندی موضوعی مبطلات نماز|گوناگون
اصطلاحات ریا(خودنمایی)
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اگر در نماز جماعت، نماز دیگر افراد از روی ریا باشد، نماز ما چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر در نماز جماعت افرادی را بشناسی که نماز را فقط به خاطر نشان دادن خود در صف‌های نماز جماعت می‌خوانند در این جا نماز جماعت خواندن چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

ریا مبطل نماز است و طبیعتاً نماز باطل نمی­تواند اتصال در جماعت را برقرار کند اما یقین به اینکه افراد در تمام نمازهایشان ریاکارند، امکان­پذیر نبوده و نباید نسبت به دیگران بدگمان بود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، ضرری به جماعت نمی‌زند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد و نباید سوء ظن داشت.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
ریا مبطل نماز است اما تا یقین به این امر نشود، باید بنا را بر صحت عمل دیگران گذاشت.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.