منطقه ما جدیداً دارای لوله کشی آب شده، ما کنتور نداریم اما از این لوله یک انشعاب گرفتیم، آیا استفاده از این آب، اشکال دارد؟
پرسش
منطقه ما جدیداً دارای لوله کشی آب شده، اما این آب تصفیه شده نیست و همان آب روستایی قبل است. ما از این لوله یک انشعاب گرفتیم چون آب روستایی قطع شده و کنتور نداریم. آیا خوردن این آب یا وضو با آن، اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی
اینگونه امور باید با اجازه و رضایت مسئولین سازمان آب باشد، و اگر عمل شما برخلاف مقررات آنها باشد، جایز نیست و حکم غصب را دارد و وضو و غسل با چنین آبى باطل مى‌باشد. در هر حال چنانچه به این شکل از آب استفاده شده است باید هزینه آن محاسبه و به مراکز مربوطه پرداخت گردد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اینگونه امور باید با اجازه و رضایت مسئولین سازمان آب باشد، و اگر عمل شما برخلاف مقررات آنها باشد، جایز نیست و حکم غصب را دارد و وضو و غسل با چنین آبى باطل مى‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه بر خلاف مقررات باشد، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
عمل مذکور چنانچه تخلف از قوانین باشد جائز نیست و باید وجه آن پرداخت شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه گرفتن انشعاب بدون رضایت متصدیان مربوطه باشد غصب و مصرف آن به هر شکل حرام است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
باید مطابق مقررات عمل شود.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.