کسی که در نماز جماعت وظیفه‌اش رعایت حالت تجافی (نیم‌خیز) است، اگر آن را رعایت نکند، نمازش چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر شخصی که در رکعت دوم امام، به جماعت اقتدا کرده در هنگام تشهد درحالت تجافی قرار نگیرد، (سهوا یا عمداً) حکم نمازش چگونه است و آیا عملی بر او واجب است یا خیر؟
پاسخ اجمالی
بر فرض سؤال، بنابر احوط تجافی لازم است، ولی اگر حالت تجافی را (حتی عمداً) انجام ندهد،(با آنکه گناه کرده اما) نمازش باطل نمى‌شود و جماعتش هم صحیح است.[1]

[1]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌2، ص 801، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.