آیا روایتی مبنی بر خوراندن تربت امام حسین(ع) و آب فرات به نوزاد تازه متولد شده داریم؟
پرسش
با سلام؛ آیا روایاتی مبنی بر خوراندن تربت امام حسین(ع) و آب فرات به نوزاد تازه متولد شده داریم؟
پاسخ اجمالی
روایاتی در مورد تحنیک نوزاد از تربت امام حسین(ع) و آب فرات داریم. البته «تحنیک» به معنای خوراندن نیست، بلکه به معنای کام برگرفتن و مالیدن آن به زبان است؛ یعنی کمی زبان نوزاد را با آن آغشته کنیم.
در روایتی از امام باقر(ع) آمده است: «حَنِّکُوا أَوْلَادَکُمْ بِمَاءِ الْفُرَاتِ وَ بِتُرْبَةِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ (ع) فَإِنْ لَمْ یَکُنْ فَبِمَاءِ السَّمَاء»؛[1]
کام فرزندان خویش را با آب فرات و با خاک قبر امام حسین(ع) بردارید و اگر این دو را نیافتید با آب باران این کار را انجام دهید.

[1]. شیخ کلینی، کافی، ج 6، ص 24، تهران، دار الکتب الإسلامیة، 1407 ق.