اگر کسی باعث شده که تعدادی از کبوتران حرم در مکه تلف شوند، آیا کفّاره ای بر او واجب می شود؟
پرسش
عده ای به حج رفتند و در خانه‏اى از خانه‏هاى مکّه فرود آمدند که کبوترانى در آن خانه بودند و یکى از آنها (موقع خروج از منزل) در را بست و پیش از آن که به خانه بازگردند کبوتران از تشنگى مردند، کفّاره بر کدامیک از آنها واجب است؟
پاسخ اجمالی

در فرض مذکور چون عمدی نبوده و صید هم به آن گفته نمی شود کفاره به آن تعلق نمی گیرد.[1]

[1] مناسک حج (المحشى للإمام الخمینی)، ص 488، مسأله، 1320. "کسى که از روى ندانستن مسأله یا نسیان از حکم یا موضوع یا غفلت، بعضى از محرمات احرام را ارتکاب نمود کفاره ندارد مگر صید که در هر صورت کفاره دارد، پس در غیر صید ارتکاب از روى عمد و علم موجب کفاره است.