آیا اهل کتاب (خصوصاً مسیحیان) پاک هستند؟
پرسش
تحقیقی پیرامون طهارت و نجاست اهل کتاب دارم که نظر حضرت آیت الله هادوی تهرانی را پیرامون طهارت یا نجاست اهل کتاب می خواستم؛ لطفا ادله طهارت یا نجاست اهل کتاب را اگر ممکن هست بیان کنید. حال اگر اهل کتاب (خصوصا مسیحیان) قائل به تثلیث باشند آنگاه حکم آنان چیست؟ (تثلیث در الوهیت و ربوبیت).
لطفاًً در صورتی که کتبی پیرامون دلالت طهارت یا نجاست اهل کتاب وجود دارد بیان نمائید.
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی در فرض مذکور به شرح ذیل می باشد:

اهل کتاب پاک هستند و هر کس بر وی عنوان مسیحی یا یهودی و امثال آن صدق کند چنین می باشد و لو معتقد به أقانیم ثلاث (تثلیث یا Trinity) باشد که اکثریت مسیحیان معاصر چنین اعتقادی دارند[1].

بعضی از کتابهایی که در این زمینه قابل استفاده هستند عبارتند از:

-خویی، سید ابوالقاسم،فقه الشیعه،ج3،ص96

-صدر ،سید محمد باقر،بحوث فی شرح العروة الوثقی،ج3،ص357

- خویی، سید ابوالقاسم،موسوعة، ج3،ص40

-گلپایگانی،سید محمد رضا،نتایج الافکار فی نجاسة الکفار

-لنگرودی،سید محمد حسن،لب اللباب فی طهارة اهل الکتاب

-صدر، سید محمد صادق، ماوراء الفقه،ج1،ص147

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

1. نمایه: نجاست کفار و اهل کتاب، سؤال 2215 (سایت: 2357).

2. نمایه: نجاست کافر و توهین به شخصیت او، سؤال 3008 (سایت: 3260).

[1]   . ر. ک: فقه الشیعه آقای خویی ج 3، ص 96؛ شهید صدر، بحوث فی شرح العروة الوثقی، ج 3، ص 275؛ موسوعة الامام الخویی، ج 3، ص 40؛ آقای گلپایگانی، نتایج الافکار فی نجاسته الکفار؛ السید محمد حسن لنگرودی، لب اللباب فی طهارة اهل الکتاب؛ سید محمد صادق صدر، ماوراء الفقه، ج 1، ص 147.