آیا زن برای درمان ناباروری خود باید از شوهرش اجازه بگیرد؟
پرسش
آیا اجازه همسر برای درمان ناباروری لازم است یا خیر؟
پاسخ اجمالی
زن برای درمان ناباروری نیاز به اجازه شوهر ندارد، اما بهتر است این‌گونه موارد با تفاهم زن و شوهر انجام شود.
البته زن برای خروج از منزل باید از شوهر اجازه بگیرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
به طور کلّى اطاعت زن از شوهر، در برابر استمتاعات متعارف درخواست شده از جانب شوهر، بدون عذر شرعى و نیز در خروج از منزل بدون عذر شرعى لازم است مگر آنکه خروج از منزل در ضمن عقد شرط شده باشد و نسبت به سایر موارد اطاعت واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سوال اجازه شوهر لازم نیست، اما بهتر است در این گونه موارد زوجین با هم تفاهم نمایند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
فی نفسه لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به صورت کلی خروج زن از منزل باید با اذن شوهر باشد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.