اگر شرکتی تجاری برای کار خود به صورت غیرقانونی از ساختمانی مسکونی استفاده کند، کار کردن و حقوق گرفتن از چنین شرکتی، چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر یک شرکت تجاری برای کار خود از یک ساختمان مسکونی استفاده کند، با توجه به این که این کار مغایر با قوانین شهرداری است، کار کردن و حقوق گرفتن از چنین شرکتی، و همچنین استفاده از امکاناتی مانند برق، تلفن، آب برای وضو و یا سایر امور، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، کار کردن و دریافت حقوق و استفاده از امکانات آن مکان اشکال ندارد و نماز در آنجا صحیح است، ولی این موضوع، توجیه‌گر تخلف از مقررات مدیران شرکت نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
کار کردن و دریافت حقوق و استفاده از امکانات اشکال ندارد، ولی تخلف از مقررات جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
کار کردن و گرفتن حقوق از شرکت مذکور اگر نفس شغل حلال باشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مرتکب کار حرامی شده است و چنانچه صاحب منزل مسکونی رضایت داشته باشد استفاده از آن و امکانات آن و همچنین نماز خواندن در آن مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
تخلف از قوانین جائز نیست ولی استفاده از امکانات که مشترک بین فضای مسکونی و تجاری است مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.