اگر یک واحد آپارتمانی وقف شود، حکم آن در صورت تخریب ساختمان چیست؟
پرسش
اگر یک واحد آپارتمانی وقف شود، حکم آن در صورت تخریب ساختمان چیست؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، یا باید تجدید بنا شده و یا در صورت اذن متولی وقف، واحدی هم‌ارزش با واحد موقوفه، در جهت وقف اختصاص یابد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید تجدید بنا شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که کسی عمداً آن را تخریب کند باید جبران نماید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اگر بنا مجدداً ساخته نشود باید وجه آن به موقوف علیهم برسد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
 تخریب این چنین ساختمانی در صورتی جایز است که به مصلحت موقوف له و با اذن متولی وقف صورت پذیرد و در صورت تجدید بنا، باید واحدی مشابه به واحد موقوفه از نظر ارزش، در جهت وقف اختصاص یابد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.