راه های تقویت حافظه کدام است؟
پرسش
آیا این روایت که در بحار الانوار آمده که (امام علی (ع) فرموده اند اگر کسی زعفران و سعد کوفی و عسل را باهم آمیخته کند و هر روز دو مثقال بخورد چنان حافظه ای بدست می آورد که همگان تصور می کنند که ساحر است) صحیح است یا نه و لطفاً برای تقویت حافظه ام مرا کمک کنید.
پاسخ اجمالی

بخشی از روایاتی که از پیامبر اکرم (ص) ائمه (ع) به ما رسیده است مر بوط به خواص برخی ازگیاهان، دارو ها و غذاها است. در چندین روایات به راه های تقویت حافظه اشاره شده و برای تقویت آن بعضی از غذاها و دارو ها تجویز شده است از آن جمله روایتی است که به آن اشاره کرده اید.در این روایت حضرت علی (ع) فرموده اند:" کسی که کمی زعفران خالص و کمی سعد را با مقداری عسل مخلوط کند و روزانه دو مثقال از آن را بنوشد آنقدر حافظه اش قوی خواهد شد که بیم آن می رود که ساحر شود ." [1] البته طبیبعی است تأثیر کامل این دارو بستگی به فراهم بودن سایر شرایط و نبودن مانع از تأثیر آنها دارد.

برای تقویت حافظه راه ها و دستور العمل های دیگری نیز ذکر شده است. برای اطلاع بیشتر به نمایه: تقویت حافظه، سؤال 870 (سایت: 1267) مراجعه فرمائید.

. [1] بحارالأنوار ج : 59 ص : 273 ، حدیث73- وَ مِنْهَا عَنْ عَلِیٍّ ع مَنْ أَخَذَ مِنَ الزَّعْفَرَانِ الْخَالِصِ جُزْءاً وَ مِنَ السُّعْدِ جُزْءاً وَ یُضَافُ إِلَیْهِمَا عَسَلًا وَ یُشْرَبُ مِنْهُ مِثْقَالَیْنِ فِی کُلِّ یَوْمٍ فَإِنَّهُ یُتَخَوَّفُ عَلَیْهِ‏مِنْ شِدَّةِ الْحِفْظِ أَنْ یَکُونَ سَاحِراً .