کد سایت fa6279 کد بایگانی 6087 نمایه حدیث فتنه از امام علی (ع)
طبقه بندی موضوعی درایه الحدیث|فتنه
اصطلاحات فتنه
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
این حدیث از کیست؟ خاصیت فتنه به گونه ای است که وقتی می آید قابل شناسائی نیست و وقتی که ازجامعه رخت بر می بندد شناخته می شود.
پرسش
این حدیث از کیست؟ خاصیت فتنه به گونه ای است که وقتی می آید قابل شناسائی نیست و وقتی که از جامعه رخت بر می بندد شناخته می شود.
پاسخ اجمالی

روایت مورد سؤال از امام علی (ع) است.

عَنْ زِرِّ بْنِ حُبَیْشٍ قَالَ خَطَبَ عَلِیٌّ (ع) بِالنَّهْرَوَانِ إِلَى أَنْ قَالَ فَقَامَ رَجُلٌ فَقَالَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ حَدِّثْنَا عَنِ الْفِتَنِ فَقَالَ: "إِنَّ الْفِتْنَةَ إِذَا أَقْبَلَتْ شُبِّهَت".‏[1]

و عنه (ع): "إِنَّ الْفِتْنَةَ إِذَا أَقْبَلَتْ شَبَّهَتْ وَ إِذَا أَدْبَرَتِ اسْتَقَرَّتْ یُشْبِهْنَ مُقْبِلَاتٍ وَ یُعْرَفْنَ مُدْبِرَات".[2]

و عنه (ع) ایضا: "أَلَا إِنَّ الْفِتَنَ إِذَا أَقْبَلَتْ شَبَّهَتْ، وَ إِذَا أَدْبَرَتْ نَبَّهَتْ، یُنْکَرْنَ مُقْبِلَاتٍ وَ یُعْرَفْنَ مُدْبِرَات".[3]

[1] حر عاملی، وسائل‏الشیعة، ج 15، ص 56.

[2] علامه مجلسی، بحارالأنوار، ج 33، ص 366.

[3] بحارالأنوار، ج 34، ص 116.