کد سایت fa6774 کد بایگانی 6198 نمایه قتل و تأخیر حکم قصاص نفس به خاطر عدم پرداخت دیه
خلاصه پرسش
شخصی که متهم به ضرب و شتم شخص "الف" و قتل شخص "ب" می باشد، در صورتی که نتواند دیه شخص "الف" را بپردازد، آیا حکم قصاص نفس به تأخیر می افتد؟
پرسش
حضور مبارک حضرت آیت الله هادوی تهرانی - سلام علیکم
ضمن تبریک عید سعید فطر، لطفاً نظریه فقهی خود را در خصوص مسئله زیر اعلام دارید.
شخص الف مرتکب بزه ایراد ضرب و جرح نسبت به شخص "ب" می گردد، پس از مدتی شخص الف مرتکب بزه قتل عمد نسبت به شخص "ج" می شود. اولیای دم مقتول و شخص "ب" نسبت به شخص الف اقدام به طرح دعوا می نماید، دادگاه پس از طی تشریفات قانونی "الف" را متهم به قصاص نفس و پرداخت دیه به شخص "ب" محکوم می نماید، اولیای دم مقتول متقاضی قصاص هستند. حال آیا لزومی دارد که قبل از قصاص "الف" نسبت به دیه "ب" اقدامی صورت گیرد یا خیر؟ و به عبارت دیگر در صورت عدم توانایی "الف" به پرداخت دیه به "ب"، آیا اجرای حکم قصاص به تـاخیر خواهد افتاد یا خیر؟
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

1. شخص «الف» باید قبل از قصاص دیه شخص «ب» را پرداخت نماید.

2. اگر قبل از پرداخت دیه شخص «ب» شخص «الف» به دلیل قتل عمد شخص «ج» قصاص شود و بمیرد، دیه شخص «ب» باید از ماترک وی پرداخت شود.