آیا سرو مشروبات الکلی در رستوران های غربی جایز است؟
پرسش
سلام علیکم و رحمه الله و برکاته
این جانب 37 ساله ام و دارای دو فرزند دختر می باشم. 25 سال است که در بروکسل (پایتخت بلژیک) زندگی می کنم و به تازگی بواسطه کمک گرفتن از یک بانک و دیگر مواردی همچون دستمزد، خانه ای را خریداری نمودم. اما سؤال این جانب در خصوص شغل من است:
1. یازده سال است که در یک رستوران در شهر بروکسل به عنوان پیشخدمت مشغول به کار هستم. و مشغول سرو نمودن مشروبات الکلی برای مردان و زنان غربی می باشم. به من بفرمایید که به عنوان یک فرد مسلمان با تمام هزینه هایی که برای زندگی کردن دارم آیا این شرایط (وضعیت کاری) قابل قبول است یا خیر؟ چرا که هر چه درباره آن فکر می کنم نمی توانم تصمیمی بگیرم.
2. در مورد پولی که از این طریق کسب می کنم توضیح دهید که آیا درست است یا خیر؟
3. در مورد موقعیت و جایگاه این جانب در جامعه اسلامی توضیح دهید (که به عنوان یک فرد مسلمان در اینجا چه باید بکنم)؟
4. در خصوص اثر و نتیجه ای که در این موقعیت (شغلی) برای من، زندگی ام و فرزندانم بوجود می آید نیز توضیح فرمایید؟
پیشاپیش از پاسخی که برای سؤالاتم تهیه می کنید بسیار متشکرم.
و السلام علیکم
پاسخ اجمالی

عزت و شرف مسلمانان در هر جای دنیا وابسته به انجام دستورات خداوند و پایبند بودن به اسلام است و تا جایی که می تواند باید به این پیمان متعهد باشد.

برخی از فقهاء و مراجع گفته اند در صورتی که می توانید باید کار را عوض کنید یا در بخش دیگری از رستوان کار کنید ولی اگر پیداکردن کار دیگر برای شما بسیار مشکل است،می توانید در حد ضرورت و کفاف به این کار ادامه دهید. [1]

در هر صورت بردن غذای حرام و شراب برای دیگران جایز نیست و اجرتی که در مقابل آن گرفته می شود حرام است مگر آن که احتیاج به آن کار و اجرت آن به حد ضرورت برسد،بنابراین جز در موارد ضرورت این کار جایز نیست و اگر بتوانید در این مورد احتیاط بیشتری داشته باشید سزاوار تر است،چرا که نوع در آمد و غذایی که با آن تهیه می شود، در روح و جان انسان تأثیرات زیادی دارد.

[1] نک: سؤال 5066 (سایت: 6208) ( کار کردن در مکانی که مشروب سرو می شود)