آیا کندن موهای واژن جایز است؟
پرسش
آیا کندن موهای واژن جایز است در صورتی که استفاده از تیغ باعث خارش و سوزش شدید می شود؟ اگر این کار توسط یک خانم دیگر صورت بگیرد چطور؟ زیرا خودم قادر به این کار نیستم.
پاسخ اجمالی

از بین بردن موهای زائد، مثل موهای زائد بر اندام تناسلی و زیر بغل مسأله ای بهداشتی و از نظر اسلام مستحب است و به آن سفارش شده [1] اما واجب نیست، و از بین بردن و نبردن آن ها ضرری به صحت نماز و روزه و سایر وظایف و تکالیف شرعیه نمی زند. [2]

شما می توانید برای ازاله موهای زاید از برخی پودر های بهداشتی نیز استفاده کنید،در هر صورت این کار جایز است و و اگر موجب ضرر و زیان نشود اشکالی ندارد.

اما دیدن عورت (واژن) زن برای زنان دیگر جایز نیست [3] بنابراین کسی نمی تواند این عمل را برای شما انجام دهد.

[1] الکافی، ج 6، ص 505، تحریر الاحکام الشرعیه علی مذاهب الامامیه ج 1 ص 8 به بعد. برای اطلاع بیشتر به سؤال شماره 1590 (سایت: 1584)   مراجعه کنید.

[2] با استفاده از سؤال 2253 (سایت: 2377).

[3] هر یک از مرد و زن مى‏توانند به اعضاء و جوارح مماثل خودشان نظر کنند به این که مرد به مرد نگاه کند و زن به زن، مگر عورت که نظر به او حرام است، پس این که در این زمانه متداول است که زنها از یکدیگر پرهیز نمى‏کنند و در حمامها(ی عمومی) لنگ نمى‏بندند به خیال این که عیبى ندارد درست نیست و حرام است‏. نک: امام خمینی،نجاة العباد،ص 362، موسسه تنظیم ونشر آثار،تهران، 1422.