آیا تشکیل مجلس، فقط به صورت مداحی و بدون استفاده از وعظ و ارشاد خطبا و روحانیون جایز است؟
پرسش
آیا تشکیل مجلس، فقط به صورت مداحی و بدون استفاده از وعظ و ارشاد خطبا و روحانیون جایز است؟
پاسخ اجمالی
دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

مانعی ندارد لکن فوائدی که در مجلس وعظ و خطابه که متضمن نشر احکام و معارف دین باشد بسیار بیشتر است. خداوند همه را در انجام وظایف شرعی موفق بدارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

باید از این کار جداً پرهیز کرد که اهداف مقدس امام حسین (علیه السلام) را به خطر می اندازد، به علاوه مردم بسیاری از اصول و فروع و تعلیمات اسلام و ارزش های والای آن را در این مجالس از خطبا فرا می گیرند و گاه در غیر این مجالس برای آنها ممکن نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر مداحی مشتمل بر امور باطل نباشد و عدم استفاده از علما و روحانیون، هتک حرمت روحانیت محسوب نشود، تشکیل چنین جلسه ای بلامانع است. هر چند بهتر است از سخنان پند آموز علما بهره برداری شود.