چرا بسیاری از افراد بی‌دین، کمتر به بیماری‌ها دچار شده و عمری طولانی دارند؟!
پرسش
چه عواملی در حفظ افراد بی‌دین و طولانی‌شدن عمر آنها دخیل است؟
پاسخ اجمالی

داشتن عمر طولانی بستگی به عوامل متعدد مادی، روحی و معنوی دارد.[1] شاید دلیل طول عمر افراد بی‌دین رعایت قوانین و مقررات بهداشتی موجود در این زمینه، و عمل به توصیه‌های روان‌شناسانه‌ برای سلامتی و طول عمر باشد که بسیاری از آنها؛ مانند دوری از خشم، حسادت و ... در دین نیز توصیه شده است.

به عبارت دیگر، آنها بدون این‌که دین‌دار باشند، به بسیاری از سفارش‌های موجود در دین عمل می‌کنند.

علاوه بر این‌که قرآن می‌فرماید:

«آن‌کس که (تنها) زندگى زودگذر (دنیا) را می‌طلبد، آن مقدار از آن‌را که بخواهیم- و به هر کس اراده کنیم- می‌دهیم، سپس دوزخ را براى او قرار خواهیم داد که در آتش سوزانش می‌سوزد، در حالى که نکوهیده و رانده (درگاه خدا) است. و آن‌کس که سراى آخرت را بطلبد، و براى آن سعى و کوشش کند- در حالى که ایمان داشته باشد- سعى و تلاش او، (از سوى خدا) پاداش داده خواهد شد».[2]

[1]. ر. ک: «رابطه میان صله رحم و افزایش عمر»، 50413؛ «حقیقت عُمر و کوتاهی و بلندی آن»، 46326؛ «عمر طولانی و برخورداری از سعادت»، 207؛ «سفارش‌ روایات در مورد طول عمر»، 34720.

[2]. اسراء، 18- 19.