در مورد صابون و شامپو های امریکا و کانادا که اکثر و شاید همه از چربی های خوک یا گاو استفاده می کنند چه باید کرد؟ من مقلد ‫امام (ره) هستم.
پرسش
در مورد صابون ها و شامپو های امریکا و کانادا که اکثر و شاید همه از چربی های خوک یا گاو استفاده می کنند چه باید کرد؟ من مقلد ‫امام (ره) هستم، ولی از ایشان مطلبی ندیده ام و تاکنون هیچ کس جوابی به من نداده است.
پاسخ اجمالی

برای پرسش شما دو صورت وجود دارد که همراه طرح آن به پاسخ می پردازیم.

1. اگر انسان یقین دارد که صابون، شامپو، دواجات روان، عطر، روغن، واکس و ... از خوک یا سک و یا از حیوان دیگر که از طریق شرعی ذبح نشده گرفته شده و یا دست کم مقداری از آن را تشکیل می دهد، در این صورت نجس است.

2. امّا اگر به آن یقین نداشته باشد، پاک است.

در نتیجه اگر شما به آنچه که در پرسشتان گفته اید یقین دارید، برای شما نجس است و اگر یقین ندارید، بلکه تنها شک دارید برای شما پاک است.[1]

[1] امام خمینی، توضیح المسائل (المحشى)، ج ‏1، ص 71، م 94، دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه مى‏آورند اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.